Deel dit bericht
- Annelies Quaegebeur

Hoe je CV voorbij de scanning robot in menselijke handen krijgen?

 

Misschien heb je het ook weleens meegemaakt: Na lang zwoegen op je CV en een mooie sollicitatiebrief klik je online op verzenden om daarna direct een mail terug te ontvangen dat je niet geselecteerd bent als kandidaat. Helaas, de scanning robot (ATS: Applicant Tracking System) heeft jouw brief en CV eruit gefilterd en jou onder de noemer ‘ongeschikte kandidaat’ geplaatst. Sinds we veel meer online zijn gaan werken, gebeurt dit steeds vaker. Veel bedrijven krijgen wel meer dan 400 sollicitatiebrieven per week binnen voor dezelfde job. Het is onmogelijk om die allemaal met de hand door te spitten. Daarom maken veel bedrijven gebruik van een scanning robot die ervoor zorgt dat alleen de meest geschikte kandidaten doorgaan naar een officiële sollicitatieronde. Gelukkig is het mogelijk om ervoor te zorgen dat je je CV voorbij de scanning robot krijgt en dat hij in menselijke handen terechtkomt.

In deze blog krijg je daarom een aantal tips aangereikt om dit te realiseren.

Solliciteer alleen op jobs waarvoor je gekwalificeerd bent

Als je wanhopig op zoek bent naar een job, kan het zomaar zijn dat je bijvoorbeeld als marketeer zijnde solliciteert naar een job als accountant. Of dat je als gevorderde IT-er ineens op een data-entry functie voor beginners solliciteert. Wanneer dit gebeurt is het logisch dat de scanning robot jou als irrelevant kwalificeert. Je bent dan eenmaal niet de best passende kandidaat voor de job. Kijk daarom eerst goed naar de kwalificaties die je wel bezit. Passen die daadwerkelijk bij de job waar je op solliciteert of solliciteer je op alles wat los en vast zit? In dat laatste geval is dit eigenlijk een beetje zonde van je tijd, omdat je dan 99 van de 100 keer niet door de selectieprocedure heen komt. Solliciteer dus alleen op jobs waar je echt gekwalificeerd voor bent want dat is net waar de scanning robot naar zoekt.

Solliciteer niet op verschillende functies binnen hetzelfde bedrijf

De scanning robot bezit vaak ook een functie waarmee recruiters kunnen zien op welke vacatures jij allemaal gesolliciteerd hebt binnen hun bedrijf. Wanneer je dus op meerdere, of alle functies solliciteert (al is het om gewoon ergens binnen te geraken), weten de recruiters niet meer in welke functie je nu daadwerkelijk interesse hebt en waar je goed in bent. Natuurlijk kan je wel solliciteren op twee functies die heel veel op elkaar lijken, maar het is best vreemd wanneer je aan de ene kant op een directeursfunctie solliciteert en aan de andere kant op een beginnersfunctie. Hiermee laat je zien dat je niet echt goed hebt nagedacht over welke rol nu het beste bij jou past. Solliciteer dus op één duidelijke functie binnen het bedrijf en ga niet rondshoppen in de hoop dat ze je dan hoe dan ook zullen uitnodigen. Je kansen worden dan juist aanzienlijk kleiner.

Gebruik de juiste zoekwoorden

Een scanning robot is enigszins te vergelijken met een algoritme op social media. Wanneer je de juiste zoekwoorden invoert, komen jouw resultaten bovenaan te staan en ga je door naar de volgende ronde. Als je de juiste vaardigheden op je CV zet zoals methodieken die je gebruikt, softwarekennis die je hebt, programmakennis die je hebt opgedaan of bepaalde diploma’s die je hebt behaald, zal je sneller voorbij de robot komen. Als je in de zorg werkt, is het bijvoorbeeld belangrijk om je diploma’s en certificaten te vermelden. Ditzelfde geldt wanneer je IT'er bent. Wanneer je twijfelt over een bepaald zoekwoord is het slim om dezelfde woorden te gebruiken als degene die in de vacaturetekst vermeld staan. Dan weet je zeker dat hiernaar gezocht wordt en dat jouw CV sneller in menselijke handen terechtkomt.

Probeer de scanning robot niet voor de gek te houden

Je kunt natuurlijk proberen de scanning robot echt voor de gek te houden door je complete CV vol te stoppen met zoekwoorden. Er staat dan bijvoorbeeld overal ‘IT IT IT IT' of 'Marketeer, marketeer, marketeer.’ Of je hebt zelfs de complete vacaturetekst overgenomen en in je CV gezet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De scanning robot zal dit waarschijnlijk aanmerken als spam of de recruiters die dit zien zullen misschien wel denken dat je in de toekomst ook de boel ten koste van alles zal bedriegen om hogerop te komen in het bedrijf. Doe dit dus niet en voorzie alle zoekwoorden die je gebruikt van de juiste context. Oftewel: Vertel waarom je dit zoekwoord gebruikt, wat je hiermee hebt bereikt en hoe je deze vaardigheid hebt ingezet in je vorige job. Meer moet dat niet zijn.

Kies voor het juiste bestandstype

Er zijn talloze bestandstypen om je CV op te slaan op de computer. De twee meestgebruikte zijn echter PDF of Docx. Een scanning robot ontvangt de meeste docx bestanden, dus als je sneller door de selectie heen wilt komen gebruik dan ook een Docx bestand om je CV mee op te sturen. Opgeslagen afbeeldingen zoals JPG’s of PNG’s of documenten vanuit Apple computers (.Pages) halen minder snel de eindstreep. Je kunt Pages overigens wel aanpassen naar een PDF of Docx bestand.

Weet je zeker dat je CV niet door een scanner gaat, gebruik dan zeker het PDF-formaat.

Zorg ervoor dat je CV gemakkelijk te scannen is

Wanneer je je CV maakt, is het ook belangrijk dat je rekening houdt met een goede en duidelijke opmaak die gemakkelijk te scannen is. Voor zowel robots als mensen. De robot moet de informatie correct kunnen interpreteren en de informatie duidelijk leesbaar kunnen aanleveren bij de recruiters die jouw CV lezen. Zorg er dus voor dat je naam en contactinformatie bovenaan de pagina staan vermeld en dat jouw werkhistorie start met je meest recente job, dus in anti-chronologische volgorde. Uiteindelijk willen de recruiters die jouw sollicitatiegesprek afnemen zo snel mogelijk de benodigde informatie vinden zodat ze zo snel mogelijk contact met jou kunnen opnemen.

Hoe krijg jij je CV voorbij de scanning robot in menselijke handen?

Het overwinnen van de eerste hindernis van de scannende robots in het sollicitatieproces is van cruciaal belang om je kansen op een interview en uiteindelijk een baan te vergroten.

Door strategisch te denken bij het schrijven en opmaken van je CV, en door relevante zoekwoorden op te nemen die passen bij de functie en de branche, kun je de kans vergroten dat jouw CV de aandacht van ATS-systemen trekt.

Hier nog even een overzicht van de verschillende stappen die je kan zetten:

  • Solliciteer alleen op jobs waar je gekwalificeerd voor bent
  • Solliciteer niet op verschillende functies binnen hetzelfde bedrijf
  • Gebruik de juiste zoekwoorden
  • Probeer de scanning robot niet voorr de gek te houden
  • Kies voor het juiste bestandstype
  • Zorg ervoor dat je CV gemakkelijk te scannen is

Proost, op snel een goede nieuwe baan vinden,

Alies

 

Wat heeft dit artikel je bijgebracht? Laat het gerust weten via een commentaar of persoonlijke boodschap.

Wil je hier graag persoonlijk op werken en wens je daar wat ondersteuning bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via annelies@a-lissome.be of via de contactformulieren op de persoonlijke pagina’s van onze coaches.

Deel ook dit artikel met je netwerk, je doet er hen, jezelf en ons een enorm plezier mee! We zouden het ook fijn vinden om je terug te zien op onze Facebookpagina. Daar vind je inspirerende tips, quotes, inzichten, artikels,... ivm loopbaan en business.

 

LinkedIn - Facebook - Twitter - Instagram - Youtube


#CVOptimalisatie #JobSearchTips #ATS #ResumeTips #LoopbaanAdvies #JobApplication #HumanizeYourResume #JobHunting #LoopbaanSucces #CVScanner #ResumeWriting #JobSeekerAdvice #LoopbaanOntwikkeling #HRInsights #JobApplicationTips #LoopbaanStrategie #JobSeekerSkills #ResumeHack #EmploymentTips #CareerInsights #JobPreparation